Nález peněženky

Třináctiletý chlapec našel na parkovišti peněženku, ve které bylo více než 100 tisíc korun. 

Koncem srpna se na místní oddělení policie v Čakovicích dostavil třináctiletý chlapec v doprovodu své maminky, aby odevzdal peněženku plnou bankovek. Tu nalezl ležet na zemi na parkovišti u místního fotbalového hřiště a byla v ní hotovost v různých měnách v celkové hodnotě přes sto tisíc korun.

V peněžence byla také tankovací karta se jménem a pro policisty nebylo těžké kontaktovat jejího majitele. Mohli mu tak sdělit radostnou zprávu, že jeho peněženka je na světě a našel ji poctivý nálezce třináctiletý Matyáš, který ji přinesl. Majitel si ji tak mohl přijít vyzvednout. Celý šťastný pak policistům řekl, že pracuje jako řidič autobusu a jednalo se o tržbu, která nebyla jeho. Peněženka mu na parkovišti asi vypadla ve chvíli, když přivezl na fotbalový stadion hráče a pomáhal jim s vykládáním jejich věcí. Také řekl, že se s poctivým nálezcem spojí a bude se mu revanšovat.

Ředitel pražské policie brig. gen. Petr Matějček se rozhodl s nálezcem sejít a osobně mu poděkovat za jeho jednání. I s jeho maminkou a mladším bratrem ho přivítal v sídle pražské policie, kde ho za jeho příkladný přístup pochválil a poděkoval mu.

mjr. Jan Daněk 23. 9. 2024

Chcete přispět do diskuze? Stačí se jen přihlásit.

Nejčtenější
1
Post image
2
Post image
3
Post image